Aanmelden
| Wachtwoord vergeten? |

Advertentie plaatsen

Te huur leuke woon/werkboerderij actueel aanbod

Geplaatst 06, Aug, 2017, 15:04 Zie omschrijving
Te huur leuke woon/werkboerderij actueel aanbod
Boerderijen Te huur leuke woon/werkboerderij actueel aanbodBoerderijen Te huur leuke woon/werkboerderij actueel aanbodBoerderijen Te huur leuke woon/werkboerderij actueel aanbod
Omschrijving
  • Zie omschrijving
  • 06, Aug, 2017, 15:04
  • 2661 x

Te huur leuke woon/werkboerderij actueel aanbod

Te huur: woon/werkboerderij ‘De Pieperij’ Stichting Het Drentse Landschap zoekt een huurder voor de historische boerderij De Pieperij. De boerderij is gelegen aan de Pieperij 7 te Veeningen, bij het Reestdal in het zuiden van Drenthe. De boerderij is geschikt als woonboerderij of als combinatie van wonen en werken. De boerderij is rond 1900 gebouwd en heeft de status van provinciaal monument. Ligging en bereikbaarheid De woonboerderij is landelijk gelegen in het zuiden van Drenthe, aan een rustige weg, die min of meer de loop van De Reest volgt. De plaatsen De Wijk, Balkbrug en Zuidwolde zijn binnen 10 tot 15 minuten per auto te bereiken.

Zwolle, Meppel en Hoogeveen zijn binnen een half uur te bereiken. Indeling Via de ruime hal (25 m2) betreedt u op de begane grond het voorhuis van de boerderij, waarin zich een woonkamer van 36 m2 en een keuken van 20 m2 bevinden. Aan de andere zijde van de hal, ingebouwd in een deel van het voormalige bedrijfsgedeelte van de boerderij, zijn op de begane grond twee slaapkamers (resp. 16 en 17 m2) en een toilet gerealiseerd. Aan de achterzijde van de boerderij bevindt zich het voormalige bedrijfsgedeelte. Deze ruimte van ongeveer 80 m2 is zowel toegankelijk vanuit het huis als vanaf buiten, via staldeuren en een baanderdeur. Vanuit dit bedrijfsgedeelte wordt ook de ‘staart’ ontsloten. Oorspronkelijke diende deze staart als (extra) hooiberging en schaapskooi. De staart (circa 200 m2) is later gebruikt voor het houden van runderen. De stalindeling is deels nog aanwezig. Op de verdieping bevinden zich nog twee slaapkamers (resp. 20 en 17 m2) en een werkkamer/bergruimte van circa 12 m2. Ook bevindt zich hier de badkamer met douche en toilet. De boerderij heeft een grote tuin van circa 900 m2 aan de voor- en zijkant van het pand. Potstallen op het erf Achter op het erf van de boerderij staan twee potstallen. Deze worden niet verhuurd, maar zijn in gebruik bij Het Drentse Landschap.

De huurder van de woonboerderij dient rekening te houden met het feit dat hier in de winterperiode (november t/m april) vee op stal staat en er soms medewerkers van Het Drentse Landschap aanwezig zijn om het vee te verzorgen. Gezocht wordt een huurder die affiniteit heeft met vee en de verzorging daarvan. Indien gewenst bestaat de mogelijkheid voor de huurder om tegen een vergoeding verzorgende taken op zich te nemen, alles in goed overleg. Belangstelling? Heeft u belangstelling om op deze bijzonder plek te wonen , dan kunt u voor meer informatie contact opnemen met mw. Selma Hoving, medewerker gebouwenbeheer. Tel: (0592) 313552 of [email protected]  

De vraaghuurprijs van de woonboerderij bedraagt € 1.100,- per maand. Belangstellenden kunnen zich inschrijven via e-mail. U wordt verzocht uw belangstelling te motiveren. De inschrijvingstermijn sluit op 15 september 2017. Aan het einde van de inschrijving wordt een selectie gemaakt van de aanmeldingen en worden geïnteresseerden uitgenodigd voor een kijkmiddag. Uiteindelijk worden er oriënterende gesprekken gevoerd, waarna een definitieve keuze wordt gemaakt. De woning is in principe vanaf 1 november 2017 beschikbaar.

Info Bron drentslandschap

Website

Locatie


Biedingen
  • Er zijn nog geen biedingen

Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden.

Neem contact op

Om contact met de adverteerder op te kunnen nemen, dient u ingelogd te zijn.

Registreren?

Wachtwoord vergeten?

Deze website maakt gebruik van cookies.

Akkoord