Aanmelden
| Wachtwoord vergeten? |

Advertentie plaatsen

Sleepboot Titan III

Geplaatst 02, Jan, 2019, 08:21 € 30.000,00
Sleepboot Titan III
Omschrijving
  • € 30.000,00
  • 02, Jan, 2019, 08:21
  • 7575 x

Sleepboot Titan III

Beschrijving

Na een aantal jaren fijn met onze sleepboot de Titan III gevaren te hebben zetten we dit goed onderhouden schip nu te koop vanwege andere plannen.

De Titan III is een sleepboot uit 1937 waarvan de tekeningen zijn gemaakt bij de zeevaartschool Nicolaas Witsen. Het schip is gebouwd bij de  RDM (Rotterdamse Droogdok Maatschappij) en is een van de eerste gelaste sleepboten. 


Als je naar de jaarverslagen kijkt van deze werf zijn ze in 1935 begonnen met proeven voor het lassen, in 1936 met het lassen van delen en in 1937 is dan de Titan III gebouwd.
Veel documentatie van het schip is nog beschikbaar zoals ook de originele meetbrief. 


De afmetingen van het schip zijn:
Lengte 12,95 mtr
Breedte 3,10 mtr
Diepgang 0,84 / 1,4 mtr (Hak)
Doorvaarthoogte 2,75 mtr


Anders dan bij de meeste sleepboten  van deze breedte heeft de Titan III een heel ruim stuurhuis over de hele breedte van het schip omdat de deuren aan de achterzijde geplaatst zijn, dit is met name bij het aanleggen op de midden bolder erg praktisch en je staat gelijk aan dek. In het stuurhuis bevind zich ook de koelkast. De komende week zal het houtwerk nog opnieuw worden gelakt.


De motorruimte is erg ruim, hier heeft van origine een Kromhout in gestaan, daarna een Crossley en nu zorgt een Scania D8 zescilinder lijnmotor met 167 PK voor de voortstuwing. Deze drijft  via een twin disc koppeling de bronzen schroef aan.


Het onderwaterschip is in 2017 voor het laatst behandeld en voorzien van nieuwe anode blokken.


In het roefje is het keukenblok aanwezig, het (elektrisch) toilet en de banken die omgebouwd kunnen worden tot royaal twee persoons bed.
Verder is er op het schip 12 / 24 en 220 volt aanwezig (uit 2 x 2 accu's van 250ah per accu en is er nog erg veel bergruimte beschikbaar onder de luiken en in de motorruimte waar ook nog een zgan. aggregaat staat. De tank inhoud is 1250 liter en nog 110 liter in de dagtank, de watertank is 250 liter (RVS).


We hebben zoveel mogelijk fotos bij de advertentie geplaatst voor een eerste indruk, is dan je belangstelling gewekt kom je natuurlijk toch eerst kijken waarna we het eventueel over de prijs kunnen hebben, wij zitten te denken aan een prijs tussen de 25 en 30 duizend euro voor dit varend monument / historisch erfgoed.


Voor vragen zijn we natuurlijk ook bereid om deze telefonisch toe te lichten.

Alle info kijk via de knop website voor alle foto's en of Bel 06 43639314

Website

Locatie
Vergelijkbare advertenties
schottelboot

schottelboot

mooie stoere schottelboot, 14,85m lang. GM 8V71 diesel, met 2 vaste slaapplaatsen, koelkast, toilet. Ruimte stuurhut met hoekzit en "meevaar" bank welke om te bouwen is tot bed.

€ 34.950,00
Particulier
nieuwerkerk ad ijssel


Biedingen
  • Er zijn nog geen biedingen

Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden.

Neem contact op

Om contact met de adverteerder op te kunnen nemen, dient u ingelogd te zijn.

Registreren?

Wachtwoord vergeten?Compressor kopen?
Deze website maakt gebruik van cookies.

Akkoord