Aanmelden
| Wachtwoord vergeten? |

Advertentie plaatsen

Unieke Motor Sloep

Geplaatst 28, Oct, 2018, 08:39 € 4.500,00
Unieke Motor Sloep
Motorboten Unieke Motor SloepMotorboten Unieke Motor SloepMotorboten Unieke Motor SloepMotorboten Unieke Motor Sloep
Omschrijving
  • € 4.500,00
  • 28, Oct, 2018, 08:39
  • 9543 x

Unieke Motor Sloep

Een unieke motorsloep

Na jaren met veel plezier te hebben gevaren met Louis hebben we toch besloten een iets grotere boot aan te schaffen. Utrecht, Leiden, Amsterdam, Loosdrechtse plassen, Biesbosch, overal is Louis geweest

Louis is een voormalige zeilboot uit 1938 en is opgebouwd uit geklonken staal. In 1950 is de boot voorzien van een benzine inboard motor en is de mast verwijderd. De eerste vijf jaar hebben we afgezien van onderhoud aan de klassieke ALBIN motor bijna geen onderhoud gepleegd maar in 2015 is de hele boot zeer grondig gerenoveerd. Hierbij zijn twee bodemdelen geheel
vernieuwd en het hele interieur roestvrij gemaakt. Ook de rest van de bodem is geheel kaal gemaakt en in heel veel lagen nieuwe verf gezet. Al met al is er ruim een maand op de werf aan Louis gewerkt. Inmiddels zijn we een paar jaar verder en heeft Louis hier en daar weer een likje verf nodig. (De foto's zijn van zomer 2016)

De oude maar o zo betrouwbare Albin O21 benzinemotor heeft ons nog nooit in de steek gelaten en heeft dan ook nooit meer aandacht gehad dan nieuwe olie en een bougie. De motor wordt elektrisch gestart met een contactsleutel. De bediening voor gasgeven en schakelen is gescheiden zoals dat bij een klassieke motor gebruikelijk is. De motor is niet voorzien van een dynamo. Een vol geladen accu is voldoende om een half vaarseizoen op te starten. Tijdens het varen gebruikt de motor namelijk geen stroom, de ontsteking is van het “magneettype”

Het interieur is heel eenvoudig, vooral met het oog op onderhoud. De buitenvloer is gemaakt van kunststof steigerdelen en onder de bankjes zijn kunststof lades voor de bagage. De multiplex binnenvloer wil ik al jaren vernieuwen of schilderen maar eigenlijk is het niet nodig.

De boot is super handig af te sluiten met een speciaal daarvoor gemaakte kap. Deze bestaat uit een scharnierend buizenframe met kunststof beplating (foto is van frame in opbouw). Nooit water in de boot en varen kan met half open kap (2 personen) of geheel afgenomen kap (4-6 personen). Met de diepgang van slechts 75cm en idem hoogte kom je door iedere stad en onder elk bruggetje door. De vlaggenstok is al een paar keer gebroken.

Wij zoeken een nieuwe eigenaar die net zoveel plezier van Louis heeft als ons, ergens vinden wij het jammer dat hij weg moet. Voor het onderhouden en gebruiken van een boot met een klassieke motor als deze albin moet je eigenlijk wel íets meer gevoel voor techniek hebben als bij een nieuwe buitenboord.

Bouwjaar: 1938
Lengte: 5 meter
Breedte: 1.80
Diepgang: 75 cm
Motor: Albin o21 2-cilinder benzine zijklepmotor met magneetontsteking, 12PK
Materiaal: Staal

Locatie


Biedingen
  • Er zijn nog geen biedingen

Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden.

Neem contact op

Om contact met de adverteerder op te kunnen nemen, dient u ingelogd te zijn.

Registreren?

Wachtwoord vergeten?Boerderijhuren


Compressor kopen?
Deze website maakt gebruik van cookies.

Akkoord