Aanmelden
| Wachtwoord vergeten? |

Advertentie plaatsen

Politie wordt hacker kijk het nieuws van de nieuwe wet

Geplaatst 19, Jun, 2018, 13:03 Zie omschrijving
Politie wordt  hacker kijk het nieuws van de nieuwe wet
Omschrijving
  • Zie omschrijving
  • 19, Jun, 2018, 13:03
  • 403 x

Politie wordt hacker kijk het nieuws van de nieuwe wet

Vanmiddag wordt de wet Computercriminaliteit III besproken in de Tweede Kamer. De wet is uiterst omstreden, vooral omdat het de politie vergaande mogelijkheden geeft om in te breken in computers. Maar de waarschijnlijk wordt de wet iets afgezwakt.

Als de nieuwe wet er komt mag de politie, na goedkeuring van de rechter-commissaris, computers of telefoons van criminelen hacken. Op die manier moet het makkelijker worden om kwaadwillenden in de gaten te houden, nu steeds meer internetverkeer versleuteld is.

Daar komt bij dat - als het staatssecretaris Dijkhoff ligt - dat de politie ook gebruik mag maken van veiligheidslekken in software waar de fabrikant nog niets van weet, zonder dat de politie dit moet melden bij de fabrikant. Daardoor kan het lek blijven bestaan.

Meldplicht lekken

Dat onderdeel lijkt voor regeringspartij PvdA een brug te ver te zijn. Volgens NRC zouden de sociaaldemocraten een wijziging willen voorstellen waardoor het lek 'in principe' meteen gemeld moet worden. Alleen als het OM zwaarwegende redenen heeft om dit niet te doen, zou dat voorgelegd kunnen worden aan een rechter. Die moet daarover dan uitspraak doen. De VVD zou volgens de krant achter het voorstel van de PvdA staan. Daarmee zou er een meerderheid voor zijn.

Nieuws bron rtlz.nl

Website

Locatie
Vergelijkbare advertenties
Drie jaar voor Facebookhacker (37)

Drie jaar voor Facebookhacker (37)

De Friese cybercrimineel (37) die honderden particulieren en bedrijven heeft gehackt en bestolen, is maandag door de rechtbank in Leeuwarden veroordeeld tot drie jaar cel, plus een jaar voorwaardelijk. De man, die in Sneek en ...

Zie omschrijving
Particulier
Apeldoorn


Biedingen
  • Er zijn nog geen biedingen

Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden.

Neem contact op

Om contact met de adverteerder op te kunnen nemen, dient u ingelogd te zijn.

Registreren?

Wachtwoord vergeten?Compressor kopen?
Deze website maakt gebruik van cookies.

Akkoord