Aanmelden
| Wachtwoord vergeten? |

Advertentie plaatsen

Unieke Motor Sloep

Geplaatst 15, Sep, 2019, 12:57 € 3.500,00
Unieke Motor Sloep
Sloepen Unieke Motor SloepSloepen Unieke Motor SloepSloepen Unieke Motor SloepSloepen Unieke Motor SloepSloepen Unieke Motor SloepSloepen Unieke Motor SloepSloepen Unieke Motor SloepSloepen Unieke Motor Sloep
Omschrijving
  • € 3.500,00
  • 15, Sep, 2019, 12:57
  • 677 x

Unieke Motor Sloep

Utrecht, Leiden, Amsterdam, Loosdrechtse plassen, Biesbosch. Overal is Louis geweest.
Louis is een voormalige zeilboot uit 1938 en is opgebouwd uit geklonken staal. In 1950 is de boot voorzien van een benzine inboard motor en is de mast verwijderd. Vijf jaar geleden is de hele boot zeer grondig gerenoveerd.
Hierbij zijn twee bodemdelen geheel vernieuwd en het hele interieur roestvrij gemaakt. Ook de rest van de bodem is geheel kaal gemaakt en in heel veel lagen nieuwe verf gezet. Al met al is er ruim een maand op de werf aan de boot gewerkt. Inmiddels zijn we 5 jaar verder. De boot heeft daarom hier en daar weer wat aandacht nodig.
De oude maar o zo betrouwbare Albin O21 benzinemotor heeft ons nog nooit in de steek gelaten en heeft dan ook nooit meer aandacht gehad dan nieuwe olie en een bougie. De motor wordt elektrisch gestart met een contactsleutel. De bediening voor gasgeven en schakelen is gescheiden zoals dat bij een klassieke motor gebruikelijk is. De motor is niet voorzien van een dynamo. Een vol geladen accu is voldoende om een half vaarseizoen op te starten. Tijdens het varen gebruikt de motor namelijk geen stroom, de ontsteking is van het “magneettype” Het interieur is heel eenvoudig, vooral met het oog op onderhoud. De buitenvloer is gemaakt van kunststof steigerdelen (zwaar uitgevoerd) en onder de bankjes zijn kunststof lades voor de bagage. De boot is super handig af te sluiten met een speciaal daarvoor gemaakte kap. Deze bestaat uit een scharnierend buizenframe met kunststof beplating (zie foto's). Nooit water in de boot en varen kan met half open kap (2 personen) of geheel afgenomen kap (4-6 personen). Met de diepgang van slechts 75cm en idem hoogte kom je door iedere stad en onder elk bruggetje door. 

Wij zoeken een nieuwe eigenaar die net zoveel plezier van Louis heeft als ons, ergens vinden wij het jammer dat hij weg moet. Voor het onderhouden en gebruiken van een boot met een klassieke motor als deze albin moet je eigenlijk wel íets meer gevoel voor techniek hebben als bij een nieuwe buitenboord.

Bouwjaar: 1938
Lengte: 5 meter
Breedte: 1.80
Diepgang: 75 cm
Motor: Albin o21 2-cilinder benzine zijklepmotor met magneetontsteking, 12PK
Materiaal: StaalBiedingen
  • Er zijn nog geen biedingen

Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden.

Neem contact op

Om contact met de adverteerder op te kunnen nemen, dient u ingelogd te zijn.

Registreren?

Wachtwoord vergeten?Boerderijhuren


Compressor kopen?


Deze website maakt gebruik van cookies.

Akkoord